Viden, udvikling og samvær
2660 BrøndbyVælg område
Vis underviser
Lisa Elsbøll
Ledige pladser

Dyrehaven med krudt og kanoner

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Tag med på en søndagstur i Dyrehaven. Vi mødes ved Fortunen og her fra går turen forbi Fortun Fortet, de gamle kanonbatterier i Dyrehaven, herunder det gemte batteri på Præstesletten. Midt i det grønne forstillede man sig for 130 år siden at tysker ville gå i land ved Tårbæk og angribe København nordfra. Derfor blev Nordfronten bygget og under 1.ww blev forterne og batterierne bemandet med unge mænd fra hele landet, kanonerne sat i stilling og skyttegravene var gravet - de ventede på tyskerne. Tyskerne kom først i 1940 og da var alle militæranlæggene nedlagt i Dyrehaven og planter og dyr havde erobret de militære anlæg. Fra Præstesletten til det fjernede Tårbæk Fort, som var det sidste forsøg på at lukke hullet i Nordfronten. Herfra går vi tilbage til Fortunen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 07-06-2020, kl. 11:00

Ugedag Søndag
Holdnr2022042
Adresse Fortunen
Ved Kroen
2800 Kgs. Lyngby
LokaleKroen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

07-06-2020 Søndag 11:00  -  14:00

Faktaoplysning

Bemærk Mødested: Fortunen foran Kroen. Medbring gerne en lille madpakke og drikkevarer - vi gør et ophold undervejs i det grønne. Guidet vandring ved kulturhistoriker Lisa Elsbøll.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.